La nova generació del tacògraf intel·ligent

El sector del transport i la logística està en continu canvi i adaptació a les necessitats empresarials. Aquest fet té com a conseqüència que els canvis normatius siguin constants. 

Així, una de les novetats que ja s’han presentat és la nova generació del tacògraf intel·ligent, que serà una realitat el 2023. Aquesta novetat deriva del Paquet de Mobilitat. 

Què és el Paquet de Mobilitat?

Aquest document és fruit d’anys de negociació en l’àmbit de la Unió Europea amb la finalitat de millorar l’eficiència del transport per carretera. Malgrat també inclou mesures aplicables a altres tipus de transport, fa especial referència al transport per carretera.

Per a què servirà el tacògraf intel·ligent?

El tacògraf intel·ligent servirà per fer complir la normativa, ja que permetrà recollir dades fiables sobre aspectes tan importants com la posició dels vehicles i el temps de conducció, entre d’altres. 

Altres novetats

A partir del mes de març d’enguany, ha entrat en vigor una nova regulació sobre el desplaçament de conductors entre països de la Unió Europea. A més a més, també s’implementen noves restriccions amb la finalitat de garantir la salut dels treballadors i millorar la seguretat vial. 

Per assegurar el compliment d’aquestes exigències, tot el procés Per assegurar el compliment d’aquestes exigències, tot el procés haurà de quedar documentat i s’haurà de conservar, ja que es podrà sol·licitar en cas d’inspecció a les empreses afectades. Empreses com Fleet VDO tenen diverses opcions per a la seva implantació.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *