Visita a Enaire de l’alumnat de Transport i Logística

L’alumnat del segon curs del Grau Superior de Transport i Logística visità les instal·lacions d’Enaire, òrgan inscrit a l’organigrama del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

El centre d’operacions està situat dins el recinte aeroportuari de Son Sant Joan.

Després de passar els controls de seguretat i identificació corresponents, el grup va poder accedir a l’edifici d’Enaire, on els rebé Jorge Pérez, Cap del Departament d’Operacions del Centre de Control.

Durant la visita, l’alumnat va poder gaudir d’espais que no estan oberts a la ciutadania (només hi poden accedir grups especialitzats com el nostre), com són la sala d’operacions, la torre de control, etc. En Jorge els explicà tot el procés de sortida i arribada d’aeronaus, així com possibles incidències, controls de qualitat, etc.

Cal destacar que l’operativa de control de l’aeroport de Palma esdevé complicada, ja que és un dels aeroports amb més trànsit de viatgers, tal com demostren les dades d’any rere any, excepte dels dos anys de la pandèmia de la Covid-19.

En tot moment, l’alumnat pogué plantejar dubtes, inquietuds, etc. Va ser una visita molt interessant i molt relacionada amb els continguts del mòdul Organització del Transport de Viatgers.

Tenim prevista una visita a DHL per conèixer tot el procés de la logística aeroportuària. Així, l’alumnat haurà pogut conèixer de primera mà la part de viatgers i la de mercaderies (que s’estudia al mòdul d’Organització del Transport de Mercaderies).

Volem agraïr a en Jorge Pérez i al seu equip de companys l’amabilitat i el temps que ens dedicà!

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *