FORMACIÓ PRESENCIAL – Horari de matí

Grau Bàsic en Serveis Comercials

Obtindràs una formació pràctica amb sortides laborals dins el sector del comerç, experiència professional fent pràctiques a empresa i també estudiaràs continguts generals per poder treure el títol d’ESO.

Orientació al món laboral

Una oportunitat per començar a fer feina!

Si vols orientar els teus estudis obligatoris cap a la feina, t’agrada tractar amb gent i t’atreu el món del comerç aquest és el cicle ideal per tu. La formació al cicle de Grau Bàsic en Serveis Comercials és molt variada, perquè t’obrirà les portes per fer feina a tendes, magatzems, telemarketing, i fins i tot a oficines realitzant tasques d’administració.

Què aprendré?

En aquest cicle formatiu aprendràs a a realitzar operacions auxiliars de comercialització, «marxandatge» i emmagatzematge de productes i mercaderies, així com les operacions de tractament de dades relacionades, seguint protocols establerts, criteris comercials i d’imatge, operant amb la qualitat indicada, observant les normes de prevenció de riscos laborals i protecció mediambiental corresponents i comunicant-se de manera oral i escrita en llengua castellana i, en el seu cas , en la llengua cooficial pròpia així com en alguna llengua estrangera.

Avantatges del Grau Bàsic

Inicia el camí de la Formació Professional

Activitats i visites

Visites a diferents establiments comercials de l’illa i magatzems per veure l’aplicació dels conceptes teòrics impartits a classe. Participació en activitats de l’institut com decoració de l’entrada, embolicat de regals de Nadal, muntatge de taules per repartir fruites o bunyols, preparació roses Sant Jordi, etc.

Crea la teva pròpia empresa

Possibilitat de participar al projecte IEMPREN JOVE d’iniciativa empresarial amb el que aprendrem a crear la nostra pròpia empresa.

Quines són les sortides professionals?

Auxiliar de depenent de comerç

Realitza activitats auxiliars de comerç i condicionament al punt de venda, utilitzant l’equip necessari, respectant les normes de seguretat i salut i prestant atenció i informació al client al punt de venda.

Auxiliar d’animació en el punt de venda

Realitza activitats per incentivar i desenvolupar les vendes, creant un ambient a l’establiment que acompanyi a ser-hi: ambientació del punt de venda, promocions, publicitat, etc.

Empleat/da de reposició

Els reponedors omplen els prestatges amb mercaderies en un supermercat o botiga. Exhibeixen productes i preus, controlen el registre d’existències i mantenen la botiga neta i endreçada.

Caixer/a

Rep i registra els pagaments en efectiu, per xec, targeta de crèdit, vals o dèbit automàtic. Lliura rebuts, reemborsaments, crèdits o el canvi que es deu als clients. Emet cupons i vals i targetes de fidelitat.

Operari/a de logística

Assumeixen accions relacionades amb gestió del magatzem, preparació de comandes, processos de recollida, emmagatzematge, classificació i transport de mercaderies.

Auxiliar d’informació

Encarregat de dur a terme les tasques d’informació, comunicació i control al centre de treball, així com les relatives al suport de gestió en tasques administratives i d’arxiu.

Si estàs interessat

Com saber si el Grau Bàsic en Serveis Comercials és per a tu?

La necessitat de treballadors formats en aquest sector és una realitat. Les empreses del sector requereixen de personal qualificat.

Habilitats comunicatives

Si ets una persona extravertida, creativa, dinàmica, t’agrada tractar amb gent, tens habilitats comunicatives i poder de persuasió no hi haurà client que se’t resisteixi, aquest cicle és per tu.

Capacitat de planificació

Si ets una persona responsable, amb capacitat de planificació i organització, aquest cicle és per tu.

Títol de Grau Bàsic i títol d’ESO

Si tens entre 15 i 17 anys i vols treure el títol d’ESO amb una formació de caire pràctic i amb sortides professionals aquest cicle és per tu.

Itinerari professional

El títol de Grau Bàsic et dóna accés a seguir els estudis de Formació Professional de Grau Mitjà.

Empreses col·laboradores

Els nostres alumnes realitzen les pràctiques curriculars (FCT) a les empreses líders del sector.

Mòduls del Cicle

PRIMER CURS
SEGON CURS
  • Aplicacions bàsiques d’ofimàtica – 220 hores (8h./setmana)
  • Atenció al client – 65 hores (3h./setmana)
  • Preparació de comandes i venda de productes – 110 hores (4h./setmana)
  • Ciències aplicades II – 160 hores (6h./setmana)
  • Comunicació i societat II – 190hores (7h./setmana)
  • Formació en centres de treball FCT – 240 hores

Requisits d’accés

Per a accedir s’han de complir tots aquests requisits:

  • Complir entre 15 i 17 anys l’any natural d’inici del programa (si quedessin places vacants, complir 18 o 19 anys i no posseir Títol d’ESO, Tècnic o qualsevol altra titulació acadèmica similar o superior).
  • Haver cursat 3r o 4t ESO o, excepcionalment, 2n d’ESO.
  • Haver estat proposat per l’equip docent.
  • Tenir el consentiment dels pares (si és menor d’edat).